2011. szeptember 18., vasárnap

Gondoskodjunk a kertben élő állatokról!

Gondoskodjunk a kertben élő állatokról!


Hamarosan beköszönt a hideg zord téli időjárás, amikor is a madarak és más hasznos állatok már nem találnak természetes élelmet. Ideje nekünk gondoskodni ezekről a hasznos kis segítőtársakról.

Miért érdemes rendszeres etetni a madarakat kertünkben? Nos ha oda szoktatjuk, őket kertünkben nyáron megeszik a kártevőket, így máris nagy segítésünkre vannak a kertben.

A bogyós és színes terméssel rendelkező cserjék és bokrok nem csak szép látványt nyújtanak kertünkben, de a madarak is szívesen csemegéznek a termésükből. A madarak nem csak szépek és kedvesek, de etetésük örömteli foglalkozás is lehet az egész család számára, és nyáron meghálálják a gondoskodást.

Elég télen etetni őket madáreleséggel így nyáron sem tágítanak kertünkből és nyáron beérik a természetese eleséggel, bogarakkal és más kártevőkkel.

A széncinegék és a kék cinegék pl. imádják a földi mogyorót, ám ezt csak télen tegyük az etetőbe, mert tavasszal a fiókák könnyen megfulladnak tőle.

Elég elhelyezni néhány madáretetőt a kertben és a ház körül, amelyeket megtöltünk vegyes madáreleséggel így minden madár jól lakik kertünkben.

Ma már számtalan fedett tetővel ellátott madáretetőt vásárolhatunk, meg amelyek még csapadékos időben is megvédi a madarakat. De választhatunk fára akasztható dróthálós madáretetőt, amely azért jó, mert más rágcsálók és kisebb állatok nem férnek, hozz az eleséghez.

Ültessünk kertünkbe alma és bogyós termésű növényeket pl. tűztövist, mert ezek is a madarak kedvence lesz. A borbolya a som és a madárbirs is ideális lehet a madarak számára.

Tehát ne sajnáljuk az időt és pénzt hogy egy kis csemegével kedveskedjünk a kerti állatok számára a téli hideg zord időjárásban.
(forrás:http://www.kertvarazsmagazin.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...